• Máme to doma! 🤩😎

          • ❗️ Európska komisia našu školu ocenila ako jednu z 31 materských, základných a stredných škôl na Slovensku titulom Škola eTwinning 2023/24.

            Najväčšiu zásluhu na tom má naša skvelá Andrejka Kerekešová , ktorej patrí naše spoločné ĎAKUJEME. 🤩🤩

            Získať označenie Škola eTwinning je najvyššia méta, ktorú môže škola v eTwinningu dosiahnuť. Je ocenením pre vedenie školy a pre celý školský kolektív nielen za prácu na kvalitných eTwinning projektoch, ale aj to, že je škola vzorom v podpore profesijného rozvoja svojich zamestnancov, v oblasti e-bezpečnosti, vo využívaní IKT, v inovatívnych pedagogických prístupoch a v podpore kooperatívneho učenia sa žiakov aj učiteľov.

            Ako ocenená škola sme dostali plaketu s titulom a ďakovný list ministra školstva SR a eurokomisárky pre školstvo. 🥳

            #zspionierov #nakazdomkrokuzalezi #eTwinning #etwinning

          • Pečenie medovníkov

          • Vianočný čas, keď zrazu všetko má svoje čaro.

            Keď potešiť druhých chutným medovníkom je výzva. Pre všetkých na Pionierke - i pre Vás! 🤩🤩🤩

          • Učíme sa spolu, učíme sa navzájom... 😎

          • Veľmi sa tešíme, že už aj my sme príkladom dobrej praxe a inšpiráciou v oblasti zmien pre iných. V novembri sme si to potvrdili viackrát. Naše skúsenosti v oblasti wellbeingu zdieľali pani riaditeľka a náš školský psychológ na konferencii Školy za duševné zdravie v Senci.

            Empíriu s postupným zavádzaním štátneho vzdelávacieho programu zdieľali pani učiteľka Katka a pani riaditeľka online s učiteľmi z Turca. Naše skúsenosti s organizačnými zmenami, očakávaniami a obavami súvisiacimi s kurikulárnou reformou sme prezentovali na Regionálnej konferencii Horného Gemera.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Do you speak English? Naši skvelí angličtinári si vyskúšali svoje schopnosti v školskom kole Olympiády v anglickom jazyku. Súťažili v dvoch kategóriách – 1A a 1B a boli veľmi úspešní. Vo veľkej konkurencii v kategórii 1A zvíťazil Damián Sedrovíč zo VI.B, na 2.mieste skončil Oliver Balázs zo VII.B a krásne 3.miesto obsadil Kristián Feješ zo VII.B triedy.

            V kategórii 1B zvíťazil Tobiáš Vincent Droždiak z IX.B,  2.miesto obsadila Milla Opačič  z IX.B a na 3.mieste sa umiestnila Rebeka Turčánová z VIII.C triedy.

            Všetkým blahoželáme a víťazom držíme palce v okresnom kole.

          • Technická olympiáda – školské kolo

          • Školského kola v Technickej olympiáde sa zúčastnilo 32 žiakov. Žiaci mali príležitosť  overiť si svoje teoretické vedomosti z oblasti vedy a techniky.

            Súťažilo sa formou online  testu.

            V kategórii A – starší žiaci - je umiestnenie  nasledovné:

            1. miesto -  Tomáš Páljusz  IX.A             postupuje do OK
            2. miesto – Kristián Orosz  IX.A             postupuje do OK
            3. miesto - Hugo Helmeczy IX.B

            V kategórii B – mladší žiaci - sa umiestili žiaci nasledovne:

            1. miesto – Radovan Gondáš VII.B               postupuje do OK
            2. miesto – Michal Harhovský VI.A
            3. miesto – Peter Zatroch VI.A

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a žiakom postupujúcim do okresného kola držíme palce.

          • Deň detí, ale SVETový.. 😎

          • V pondelok 20. novembra bol výnimočný deň. Ako každý rok bol venovaný deťom a ich právam pri príležitosti výročia prijatia Dohovoru o právach dieťaťa. Naši žiaci si ich dôležitosť uvedomili počas BUBNOVAČKY a prostredníctvom videa či práce v skupinách. Diskutovali sme aj tom, že dôležité sú nielen práva, ale aj zodpovednosť... 🤩 #zspionierov #nakazdomkrokuzalezi

          • Okresné kolo vo florbale žiakov – 2. miesto!!!

          • Naši šikovní športovci absolvovali minulý týždeň turnaj vo florbale, kde obsadili krásne 2. miesto.

            Žiaci odohrali turnaj na našej škole. Postupne zdolali ZŠ Dobšiná 2:1, ZŠ Rejdová 8:0, ZŠ ak. J. Hronca 4:0 a ZŠ Komenského 6:1. Postúpili do finále, ktoré sa uskutočnilo na ZŠ Zlatá. Vo finále sme hrali so ZŠ Gem. Poloma 2:2. Prehrali sme až na samostatné nájazdy. Napriek tomu chlapci dosiahli skvelý výsledok! 2. miesto z 10 zúčastnených škôl!

          • Deň bez batohu

          • Školské batohy sme v rámci projektu „HRDÁ ŠKOLA“ vymenili za bláznivé kúsky, v ktorých si žiaci priniesli svoje pomôcky na vyučovanie. 🙃🙃😉

            Ďakujeme! 🥰

          • Zber gaštanov 2023 - vyhodnotenie

          • Aká by to len bola jeseň bez gaštanov? Ich zbieranie či vôňa šíriaca sa do okolia patrí neodmysliteľne k tomuto ročnému obdobiu. Gaštany však nie sú len slasťou pre chuťové bunky. Ich vnútro skrýva množstvo vitamínov, či dokonca vlákninu. Pôsobia antioxidačne a sú prevenciou pred vznikom rakoviny. Pomáhajú pri kardiovaskulárnych chorobách, chudokrvnosti, predchádzajú strate pamäte, zlepšujú kvalitu kože, vlasov a nechtov, vhodné sú pri vysokom krvnom tlaku, výborné na žalúdok a podporu trávenia, pôsobia detoxikačne a podporujú imunitu.

            Aj tohto roku v mesiacoch september, október, november prebiehal na našej škole zber gaštanov a poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa do neho zapojili. Podarilo sa nám nazbierať neuveriteľných 2180 kg.  1. miesto v zbere gaštanov získala opäť IV.C trieda.  Najlepší „zberači  gaštanov“ si pochutnali aj na torte, za ktorú ďakujeme p. Turčánovej. Víťazom blahoželáme a ostatným želáme veľa chuti a síl v nasledujúcom školskom roku.

            Vyhodnotenie:

            1.miesto – Michal Piatko - IV.C – 430,2 kg

            2.miesto – Mičkiová Emília - IV.C – 134 kg

            3.miesto – Filcsák Zsófia - IV.C – 120 kg

            4.miesto – Fehér Sebastián - III.B – 118,1 kg

            5.miesto – Gyurán Timon - III.C – 110 kg

            Triedy:

            1. miesto - IV.C trieda - 1026,8kg

            2. miesto - III.C trieda - 271,6kg

            3. miesto - III.B trieda - 184,2

             

          • Zdieľanie skúseností

          • Zdieľanie skúseností je skvelá metóda, ako sa posunúť dopredu. Naši pedagógovia sa v Súkromnej ZŠ FÉLIX v Košiciach mali možnosť zúčastniť vyučovacích hodín s využitím microbitov nielen na informatike. Inšpirovali sme sa a už vieme, ako môžeme microbit využiť na slovenčine či telesnej výchove. 😎💪

            My sme mali možnosť prezdieľať naše skúsenosti s postupným zavádzaním nového štátneho vzdelávacieho programu. Zodpovedali sme na zvedavé otázky kolegov a utvrdili ich v rozhodnutí prihlásiť sa do reformy od budúceho septembra.

            Zároveň sme ich pozvali k nám, lebo veríme, že aj my môžeme inšpirovať iných. 🥰

            #zspionierov #nakazdomkrokuzalezi

          • Žiaci II.C v knižnici

          • Žiaci II.C triedy navštívili Gemerskú knižnicu Pavla Dobšinského v Rožňave, kde sa zúčastnili besedy s názvom Veľká práca malých pomocníkov. Autor kníh a ekoaktivista Matej Zámečník uviedol žiakov do problematiky separácie odpadu pomocou zaujímavých detských kníh z vlastnej tvorby i praktických ukážok kompostovania.

          • Našli sme budúcich informatikov, programátorov? ❓❓

          • V roku 2004 v Litve vznikla súťaž iBOBOR známa aj ako Bebras. Prof. Dr. Valentina Dagienė ju založila s cieľom podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u žiakov. Súťaž, ktorá sa odvtedy rozšírila do 54 krajín, motivuje deti k intenzívnejšiemu a kreatívnejšiemu využívaniu moderných technológií pri učení sa.  

            Na našej škole sa do súťaže zapojilo celkovo 29 žiakov, z ktorých piati sa stali úspešnými riešiteľmi. Medzi najlepších patrili: Róbert Varga z II.A v kategórii Drobec a v kategórii Bobrík to boli Roman Kralinský a Martin Vido z V.C triedy, Andrej Záhoranský a Tomáš Malatinský z V.B.  

            Úspešným riešiteľom blahoželáme a zároveň ďakujeme všetkým, ktorí nás reprezentovali. 🥰

             

          • Bubnovačka

          • 20. november je organizáciou UNICEF vyhlásený za Svetový deň detí. 👧🧒

            🥁 Svet si počas neho pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Organizácie zaoberajúce sa ochranou detí pred násilím si preto 19. november zvolili za deň, počas ktorého by malo byť deti LEPŠIE POČUŤ.

            I tento rok sme boli na pionierke súčasťou BUBNOVAČKY a teda poriadne hluční, lebo ticho deťom nepomôže...🥁🤩

          • Týždeň vedy a techniky

          • Druhý novembrový týždeň sme venovali vede a technike. 🧰

            😎 Cieľom aktivít je propagovať vedu a vzbudiť u žiakov záujem o štúdium vedeckých a technických disciplín. Bádanie sme si vyskúšali na hodinách chémie a fyziky. V rámci chemického krúžku nás navštívili aj naši bývalí žiaci, dnes úspešní gymnazisti a možno aj budúci vedci. 🥰

          • Deň bez batohov

          • Chystá sa niečo epické! 🤩

            ✅ Schools United vyhlasuje Deň bez batohov, a to rovno po celom Česku a Slovensku. Čo to znamená?

            ✅ V utorok 21. novembra zabudnite na nudný batoh a nahraďte ho niečím šialeným a originálnym. Čím bláznivejšie, tým lepšie! 😅

            #zspionierov #nakazdomkrokuzalezi #SchoolsUnited

          • Pečený čajík

          • Príď si vyrobiť vlastný pečený čajík podľa svojej chuti.

            V utorok 21. novembra o 14:00 v zážitkovej miestnosti.

            Tešíme sa na Teba 😎🥰🤩

            #zspionierov #nakazdomkrokuzalezi #pecenycaj

          • Varovanie pre rodičov pred nebezpečnou skupinou na platforme WhatsApp

          • Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT varuje rodičov na skupinu “Přidej co nejvíc lidí” na sociálnej sieti Whatsapp, ktorá sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl v Čechách a na Slovensku. Skupina podľa spravodajstva z ČR sprístupňuje deťom pornografický obsah, explicitné videá vrážd a samovrážd.

            Skupina existuje už dlhšiu dobu (minimálne od augusta 2023), avšak do pozornosti prišla až v nedávnych dňoch, kedy o nej varovali niektoré školy v ČR. Skupina vyzýva svojich členov na ďalšie šírenie medzi kamarátmi a snaží sa ich vraj udržať aj vyhrážkami a opätovným pozývaním. Členom WhatsApp skupiny nie je možné sa stať vlastnou aktivitou, vždy musí prísť formou pozvánky od niekoho, kto sa už v tejto skupine nachádza.

            Viac informácií a odporúčaní sa dočítate tu:  VAROVANIE

          • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • V novembri si už tradične môžu svoje vedomosti a schopnosti žiaci preveriť v okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. 🤩

            ✅V stredu 15. 11. 2023 sa daná súťaž uskutočnila v priestoroch našej školy. Vedomostný test, transformácia textu a zručnosti rečníka v prejave si vyskúšal aj Tomáš Kozma z VIII. A triedy, ktorý našu školu výborne reprezentoval a umiestnenie ho minulo iba o jeden bod.😎

            Ďakujeme mu za reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov. 🥰

          • “Ponožkový október”- vyhodnotenie

          • Podporiť “Ponožkový október” nielen slovami, ale i skutkami sa nám vďaka vám podarilo vyzbieraním 63 párov teplých ponožiek. 🥰

            ✅ Za všetkých, ktorým ponožky pomôžu mať nohy v zime v teple Ďakujeme! 🤩